About

CHRISTIAN

SÖRLIE EKSTRÖM

MSc, psykolog, Författare, debattör

BIOGRAFI

 

Jag är företagsledaren som blev psykolog. Och som från början hade ett stort patos för humaniora. Det var som nybliven företagskonsult på det stora konsultföretaget jag satte upp min Greenpeaceaffisch som snart togs ner. Det var inte så politiskt korrekt. Jag har sedan utvecklat ett allt större intresse för människan, i och utaför organsiationen.

 

Jag blev civilingenjör, nog mest för att det gav mig ett stort arbetsfält att verka på. Men det ska villigt erkännas att jag var nyfiken på hur företag fungerar, och som managementkonsult hade jag plattformen att studera den här typen av organisamer. I med och motgång. Sedan kom det väl att bli mest företag i motgång, jag har jobbat mycket som företagsledare för företag med ett stort förändringsbehov. Jag har då också stött på ofta smärtsamma organisationsförändringar, något som ju inte alltid är så roligt att ansvara för. På min meritlista finns positioner som VD för Europas största patentbyrå, v VD för Ericssons knsulter, chef för KF's fackhandelskedjor och börs VD för ett IT-bolag.

 

Men sedan ett tiotal år jobbar jag med det som verkligen berör mig. Jag kom in på att skriva böcker om barn, psyksik ohälsa, samhälle, orsaker och förändringar. Min första bok, "Hur mår egentligen våra barn", tog lång tid av research och skrivande. Jag intervjuade forskare, politikeer, privatpersoner och läste tonvis med doktorsavhandlingar och litteratur. Den forskningsrapport som kanske gjorde mest intryck på mig handlar om Tidssäljande, synsättet att vi säljer vår tid och att denna tid, den större delen av vår vakna tid, ägs av någon annan.

 

Vid en föreläsning i Frankfurt fick jag frågan av en god vän, tillika professor i hjärnneurologi och delgrundare av Hjärnfonden, om att skriva en bok på ämnet tillsammans med fyra nordiska forskare. Det blev en antologi om anknytning, en helt unik bok i ämnet.

 

Som en del i mitt arbete studerar jag nu psykologi vid Stockholms Universitet och har snart en fil kan i psykologi med inriktning mot organisationspsykologi.

 

 

Copyright @ All Rights Reserved

CHRISTIAN SÖRLIE EKSTRÖM

 

Författare, föreläsare och debattör

Kontakta mig.

Beskrivningen på denna sida är exempel på föreläösnings- och arbetsområden.. Kontakta mig gärna för en vidare diskussion.

Christian@sorlieekstrom.se